Napgyöngye-Mag Kft.
5600 Békéscsaba , Andrássy út 37-43.
ÖKO búza, lucernamag, tökmag, napraforgó, repce, olajtökmag, biotermékek termeltetése és kereskedelme
Ugrinné Dr. Katona Klára Ügyvéd
5500 Gyomaendrőd, Endrődi út 9.
Ügyfélfogadás Hétfő-csütörtök 08-16, péntek 08-12 ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN!
Sióréti Szabadidőközpont és Lovas Egyesület
5700 Gyula Varsándi u. 1
Lovaglás Lovastábor (korcsoportos) Fogathajtás Sétakocsikázás Lovas oktatás Lovastúrák Lovas versenyek Céges rendezvények
Patkós Zsigmond e. v.
5600 Békéscsaba, Péky utca 9.
Görgős és különleges láncok importálása, forgalmazása minden iparág számára. Hegesztőberendezések és -anyagok értékesítése.
Kagyló Patika
5742 Elek Harruckern tér 2.
Gyógyszertár, Patika
Vésztői Református Egyházközség Kis Bálint Általános Iskolája
5530 Vésztő, Bartók tér 6
Iskolánkat a következő adószámon támogathatják: 19061175-1-04 Református Iskola és Szeretetotthon Alapítány
Szabadkígyós Polgármesteri Hivatal
5712 Szabadkígyós Kossuth tér 7.
Szabadkígyós község a Tiszántúl délkeleti részén, Békéscsabától 11 kilométerre, délre található. Vasútállomása a Békéscsaba – Kétegyháza – Bukarest vonalon helyezkedik el, buszközlekedése jó. A szántóföldek értéke 22-45 aranykorona közötti. A község határában 4773 hektárnyi természetvédelmi terület található. A szabadkígyósi puszta, amely a Békéscsabától délre elterülő puszták és tanyák világával ismertet meg bennünket, kedvelt kirándulóhelye a környéken lakóknak. Szabadkígyóstól délre terül el a Szabadkígyósi Tájvédelmi Körzet, benne a “Nagyerdő”, a “Kígyósi legelő” és a “Nagygyöp” elnevezésű mozaikos szerkezetű, az Ős-Maros feltöltött folyóágaitól szabdalt szikes löszpuszta, amely ma már ritka pusztai növény- és állatfajok élőhelye. Itt halad keresztül a Kígyósi főcsatorna. Különleges tájképi hatásuk mellett a ritka sztyeppnövények menedékei a változatos méretű – leginkább rézkorinak tartott – kurgánok, az úgynevezett kunhalmok. A pusztától keletre tanyamúzeum várja a kirándulókat, amely közigazgatásilag Gyulához tartozik. A legutóbb végzett felmérés szerint a települést 2637-en lakják. A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a községben 2018-ban Szabadkígyóson az óvoda, a bölcsőde, valamint művelődési házat, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret és a napközis konyhát is magába foglaló Általános Művelődési Központ, valamint általános iskola is működik.